БОШЛАНҒИЧ СИНФЛАРДА ЎҚУВЧИЛАРГА СИФАТЛИ ТАЪЛИМ БЕРИШНИНГ МИЛЛИЙ МЕТОДИКАСИ. - Холмуродова Малика Элдор қизи; Маханова Алия Муратовна (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Аннотатция. Бола шахсини шаклланишида бошланғич синфларда бериладиган таълимнинг, тарбиянинг ўрни алохида ахамиятга эга. Мақолада кичик мактаб ёшидаги болаларнинг психологик хусусиятлари, бошланғич синфларда ўқув жараёнларини ташкил этишнинг ўзига хослиги, ушбу даврда таълим жараёнини ташкил этишда учрайдиган муаммолар ҳақида сўз юритилади. Шунингдек, бу муаммоларни бартараф этиш бўйича тавсиялар берилган. Ушбу мавзу бошланғич синф ўқувчиларига сифатли таълим беришнинг миллий методологиясининг аҳамиятини ўрганади. Мақолада бундай методологиянинг асосий жиҳатлари, шу жумладан ўқув дастури, услубий таъминот, ўқитувчиларни тайёрлаш ва таълим сифатини баҳолаш муҳокама қилинади. Асосий еътибор болаларнинг ҳар томонлама ривожланиши учун шароит яратиш, замонавий жамиятда муваффақиятли мослашиш учун зарур бўлган асосий компетенция ва кўникмаларни шакллантириш зарурлигига қаратилади.