"DEVONU LUGʻOTIT TURK" ASARIDA MAQOLLAR TAHLILI - Elmira Qurbonova , (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya: Maqolada Mahmud Qoshgʻariyning "Devonu lugʻotit turk" asarida keltirilgan maqollar tasnifi,maʼnoviy jihatdan boyligi va shu bilan birgalikda bu maqollarning hozirgi kundagi muqobili koʻrib chiqilgan.Shu bilan birgalikda bu maqollarning hozirgi kundagi frazeologik birliklarning taraqqiyotiga qanday hissa qoʻshganligi tahlil qilinganligini ushbu maqolada koʻrishimiz mumkin.