O’ZBEKISTON BARQAROR IQTISODIY RIVOJLANISH DAVRIDA KORXONALARDA RAQAMLI VA INNOVATSION TEXNOLOGIYALARNI JORIY ETISH - Botirova Xusnora Muhsinjon qizi; Sultonova Gulbaxor Shoxnazimovna (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqola raqamli iqtisodiyotni rivojlantirishning asosiy jihatlariga qaratilgan bo‘lib, raqamli texnologiyalarni zamonaviy jamiyatning iqtisodiy rivojlanishiga ta’siri ko‘rib chiqilgan. Iqtisodiyotni raqamlashtirish borasida mamlakatda amalga oshirilayotgan chora tadbirlar natijasida bugungi kunda erishilgan natijalari, raqamli iqtisodiyotning dunyo bo‘yicha ko‘rsatkichlari keltirib o‘tilgan. Shu bilan birga mamlakatda iqtisodiyotni raqamlashtirishni kuchaytirish bo‘yicha bir qator takliflar tavsiya etilgan.