TARMOQLI MA‘LUMOTLAR BAZASINI TASHKIL ETISH VA TARMOQLI MA‘LUMOTLAR BAZASINING TUZILISHI - Maxammadiyeva Go‘zal Pushkin qizi (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya: Bugungi kunga kelib, axborot tizimlari savdo biznesining asosiy vositalaridan biri sifatida o’zini namoyon qildi. Ulardan samarali foydalanish korxonaning tovar va xizmatlar bozorida raqobatbardoshligini sezilarli darajada oshiradi. Shu o’rinda bu kabi tizimlarning asosiy tashkil etuvchisi ma’lumotlar bazasi bo’lib usiz axborot tizimini yaratishning imkoni yo’q. Shuning uchun ham axborot tizimlarini ishlab chiqishda dastlab uning ma’lumotlar bazasi va uning strukturasi ishlab chiqiladi.