CRM ORQALI MIJOZLAR BILAN MUNOSABATLARNI YAXSHILASH - Qurbonov Mashrabjon Ma’murjon o‘g‘li (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya: Mijozlar bilan munosabatlarni boshqarish (CRM-Customer Relationship Management) bugungi kunda yuqori raqobatli biznes muhitida mijozlar bilan uzoq muddatli munosabatlarni yaratish va qo‘llab-quvvatlash uchun tashkilotlar uchun muhim strategiya sifatida paydo bo‘ldi. Ushbu dissertatsiya mijozlar bilan munosabatlarni yaxshilashda CRM ning ahamiyatini va uning tashkilot muvaffaqiyatiga ta'sirini o‘rganishga qaratilgan. Keng qamrovli tadqiqot o‘tkazish orqali ushbu tadqiqot CRM ning turli tarkibiy qismlarini, uning joriy etilishini, muammolarini va tarmoqlar bo‘ylab biznes uchun afzalliklarini o‘rganadi. Amaliy tadqiqotlar va adabiyotlarni ko‘rib chiqishni chuqur tahlil qilish orqali ushbu dissertatsiya CRMni samarali amalga oshirish uchun eng yaxshi amaliyotlar va strategiyalar haqida tushuncha berishga qaratilgan. Bundan tashqari, tadqiqot mijozlarga yo‘naltirilgan yondashuvga erishish uchun CRM-da texnologiya, ma'lumotlar tahlili va shaxsiylashtirishning rolini o‘rganadi. Tadqiqot natijalari mijozlar ehtiyojini qondirish, sodiqlik va tashkilotning o‘sishini ta'minlashda CRM muhimligini ta'kidlab, akademiya va sanoat uchun qimmatli tushunchalarga hissa qo‘shadi.