MUZLIKLARNING BUGUNGI KUNDAGI GIDROLOGIK AHAMIYATI. - Toshtemirova Mashhuraxon Botirjon qizi; Toshturdiyev Nurbek Nurali o’g’li; Akramova Shiringul Furqatjon qizi (TADQIQOTLAR.UZ, 2023)
Annotatsiya: Ushbu ilmiy maqolada muzliklar , asosan tog’ muzliklarining bugungi kundagi gidrologik ahamiyati haqida ma’lumotlar berilgan. Qoplanmagan muzliklarning gidrologik sikldagi roli yaxshi o‘rganilgan va ilmiy adabiyotlarda qayd etilgan. Boshqa tomondan, tog’ muzliklari haqida juda kam narsa ma'lum.Maqolada tog’ muzliklari gidrologiyasi bo'yicha mavjud adabiyotlar va tadqiqotlarni ko'rib chiqadi. Tog'larning abadiy muzligi gidrologiyasi uning qoya muzliklari gidrologiyasiga qo'llanilishini aniqlashtirish uchun muhokama qilinadi.