JINSLARNING MIKROMINERALOGIK, MIKROFAUNA VA SPORAGULCHANGLI TAHLILI - J.Sh. Rabbimov; T.T. Temirov (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya. Quduqlar kesimini mikrofaunalar ma’lumotlari bo’yicha o’rganish amaliyotda keng qo’llaniladi. Mikrofaunani jinsdan ajratib olish uchun namuna maydalanib, yuvilib, quritiladi, so’ng lupali binokulyarda tekshiriladi. Sporalar majmuasini hamda gulchangini va ularning foizdagi nisbatini o’rganilayotgan yotqiziqlar hosil bo’lgan zamonda yashagan o’simliklarning taxminiy tarkibini tadqiq qilish orqali aniqlash mumkin.