DUNYO OKEANLARI - Arabova Nilufar Normuminova , (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya: Dunyo okeani o'zining tabiiy resurslari bilan ta'minlanish darajasiga ko'ra eng yuqori desak adashmaymiz. Dunyodagi ba'zi hududlar bor resurslar kam ta'minlangan lekin shunday joylar borki neft, gaz biologik resurslar va boshqa tabiiy resurslar juda katta zahiraga ega. Maqolada dunyo okeanlari va ulardagi tabiiy resurslaridan foydalanish bo'yicha ma'lumotlar berilgan.