JAMIYATDA GENDER TENGLIK MUAMMOLARIGA NISBATAN PSIXOLOGIK QARASHLARNING SHAKLLANISHI. - Saparova Zulfiya Аxmedovna (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Maqolada gender tenglikning ijtimoiy-falsafiy, huquqiy va antropologik jihatlari tahlil qilinib, ijtimoiy munosabatlar, huquqiy-mehnat munosabatlari va jinsiy- fiziologik jihatlarda gender tenglikning qo‘llanishiga doir mulohazalar keltirilgan. Ayollarning huquqlarini himoyalash, ayniqsa gender tenglikka amal qilish jamimyat taraqqiyotining muhim asosi ekani o‘rganilgan.