SHAXSDA OʻZ JONIGA QASD QILISH HOLATLARI SHAKLLANISHNING IJTIMOIY-PSIXOLOGIK OMILLARI - Ko'chkorova Nilufar Soparboyevna , (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
ANNOTATSIYA O’z joniga qasd qilish insoniyat jamiyatining ilk davridan to hozirgacha davom etib kelayotgan voqelikdir. Bunda faqat shaxsning hayotdan ko’ngilli ravishda ketishi holatiga nisbatan munosabatlarning o’zgarishini ko’zatish mumkin. O’z joniga qasd qilish holatlariga nisbatan jamiyat taraqqiyotining turli davrlarida va turli madaniyatlarda munosabat o’ziga xos bo’lganligi kuzatiladi.