O’ZBEKISTONDA LOYIHALARNI JAHON BANKI TOMONIDAN MOLIYALASHTIRISH AMALIYOTI TAHLILI - Akbar Abdullaevich Jumayev , (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Аnnotatsiya: Maqolada jahon bankining O‘zbekistondagi loyihalarni moliyalashtirishdagi ishtirokini kengaytirish istiqbollari tahlil qilingan. O‘zbekiston tomonidan olib borilayotgan izchil islohotlar siyosati. Shuningdek, O‘zbekistonning xalqaro hamkorlikdagi ochiq siyosati, jahon bankining rivojlanish kompetensiyasi, O‘zbekistonda mamlakatning investitsion jozibadorligini oshirishga qaratilgan izchil islohotlar siyosatining ustuvor yo’nalishlari tahlil qilingan. Davlat boshqaruvi sohasidagi islohotlarni qo‘llab-quvvatlash va ishbilarmonlik muhitini yaxshilash, iqtisodiy infratuzilma va qishloq xo'jaligi sohasidagi loyihalarni moliyalashtirish bo’yicha masalalar o’rganilgan. Inson kapitalini rivojlantirish va ijtimoiy himoyaga ko‘maklashish bosh maqsad qilib olingan.