OʻQUVCHILARDA POZITIVLIK XUSUSIYATLARINI SHAKLLANTIRISHNING PSIXOLOGIK MASALALARI - Irismetova Dilafruz Anvarovna (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
ANNOTATSIYA: Bu maqolada pozitiv insonlarga xos bo’lgan ijobiy sifatlar haqida ma’lumot keltirilgan bo’lib pozitiv insonlarga xos bo’lgan bir nechta ijobiy xususiyatlar haqida yoritilgan. Shaxsga xos bo’lgan pozitiv xususiyatlar psixologiyaning yangi tarmog’i hisoblangan ijobiy psixologiyaning baxs mavzusi ekanligi izohlanib, maktabgacha yoshdagi bolalardagi pozitivlik sifatlarining shakllanishi va uning pedagogik imkoniyatlari haqida keng mulohazalar yuritilgan.