2030 YIL - OIV EPIDEMIYASISIZ HAYOT SARI - Shukurova Sevara Normo’minova , (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Ushbu maqolada OIV infeksiyasini profilaktika qilish, unga tashxis qo‘yish va davolash sifatini yanada oshirish, aholi orasida OIV infeksiyasini aniqlash bo‘yicha tekshiruvlar qamrovini oshirish, bemorlarga sifatli tibbiy va ruhiy-ijtimoiy yordam ko‘rsatish, ularni zarur dori vositalari bilan to‘liq ta’minlash hamda ijtimoiy himoyasini kuchaytirish maqsadida amalga oshirilayotgan chora tadbirlar borasida so’z yuritiladi.