BOLALARDA ASFIKSIYA HOLATLARI - Teshaboyeva Mahliyoxon Kimsanboyevna (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Bola tugʼilayotganida yuzaga keluvchi patologik holat (kislorod yetishmasligi) oqibatida kelib chiqadigan asfiksiya, yaʼni boʼgʼilish nafas olishning buzilishi bilan namoyon boʼladi. Аsfiksiyaga moyillik yaratuvchi omillar quyidagicha: