MAKTABGACHA BO’LGAN YOSHDAGI BOLALARGA CHET TILLARINI O’QITISHNING ILMIY PEDAGOGIK ASOSLARI - Yuldosheva Sojidaxon Bahodirovna ,; Turdaliyeva Shahnoza , (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya: Dunyo globalashuv jarayoni insonlardan o’z ona tilidan tashqari yana bir necha xorijiy tillarni o’rganishni taqozo qilmoqda. Hozirgi tadqiqotlar ushbu jarayonni erta yoshda boshlash samariliroq bo’lishini ko’rsatadi. Bizning yurtimizda ham ushbu masalaga qat’iy e’tibor qaratilgan, xorijiy tillarni o’qitishda xususan ingliz tilini o’qitishda dunyoning yetakchi tashkilot va universitetlar hamkorligida yangicha yondashuv asosida dasturlar ishlab chiqilmoqda.