SHAXSIY AGRESSIYALARNI DAVOLASHDA PSIXOLOGIK XIZMATNING O'RNI - SHOMUROTOV ULUGBEK MELIKBOBOYEVICH ,; XUSHVAQTOVA BIBIGUL ABDUSATTOR QIZI ,; XAYRULLAYEVA GULHAYO SHAMSIDDINOVNA , (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqolada insondagi tajovuzni davolashda psixologik xizmatlarning roli muhokama qilinadi. Shaxsiy tajovuzkorlik, murakkab va ko'p qirrali xatti-harakatlar, shaxs va butun jamiyat uchun jiddiy muammolarni keltirib chiqaradi. U turli shakllarda, jumladan, og'zaki haqorat, jismoniy zo'ravonlik va ijtimoiy dushmanlik bilan namoyon bo'ladi. Shaxsiy tajovuzni bartaraf etish sog'lom munosabatlarni saqlash, ijtimoiy totuvlikni mustahkamlash va individual farovonlikni ta'minlash uchun juda muhimdir. Psixologik xizmatlar shaxsiy tajovuzni tushunish, oldini olish va davolashda muhim rol o'ynaydi.