ALPOMISH DOSTONI HAQIDA ISHLATILADIGAN AYRIM ARXAIK SOʻZLARNING OʻZBEKCHA SHARHI - Xidirova Muharram Elmo'min qizi (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
O'zbek xalqining ulug' dostoni ,,Alpomish" dostoni bilan tanishar ekanmiz,dostonda o'zbek xalqining azal-azaldan iymon-e'tiqodi,or-nomus birligi yo'lida o'zini ayamasligi hamda xalqimizning qadimgi urf odatlari yorqin aks etirilgan. ,,Alpomish"dostoni baxshilar tomonidan qirqdan ortiq nusxalari yozib olishgan, lekin Fozil Yo'ldosh o'g'li ijro etgan nusxa voqealari qiziqarliligi,ifodaning ta'sirchanligi va o'zbek xalqining ruhiyatiga xos belgilarni aks ettira olishi bilan ajralib turadi.