O‘SMIRLАRDА XАVOTIRLАNISH HISSI NАMOYON BO„LISHINING IJTIMOIY-PSIXOLOGIK OMILLАRI - Shayxiyev Erkinbay Iskakovich (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya: O‘smirlik davri o‘zining betakrorligi, mustaqilligi, ijodiyligi, o‘ziga va o‘zgalarga nisbatan tanqidiylik va boshqa xususiyatlari bilan ajralib turadi. Аynan o‘smir shaxsining shaxs sifatida shakllanishida emotsional jarayonlarning o‘rni muhim hisoblanadi. Chunki har qanday shaxs taraqqiyotida emotsional jarayonlarning ro‘y berishi hamda uni oqilona boshqarishni o‘rganish hozirgi kun uchun dolzarb muammo bo‘lib kelmoqda. Shu nuqtayi nazardan olganda, o‘smirlik davrida xavotirlanish holatlarini o‘rganish muammoga nisbatan o‘ziga hos yondashuvni yuzaga keltiradi. Buni o‘rta taʼlim tizimida tahsil oluvchi yoshlar misolida ko‘rishimiz mumkin.