"TEMIR TUZUKLARI" ASARIDA ISHLATILGAN HARBIY TERMINLAR IZOHI - Nurullayeva Hulkar Faxriddin qizi, (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Kirish. Dunyo yaralibdiki, ezgulik yovuzlikka qarshi tinimsiz kurashib kelmoqda. Bir o'ylab ko'ring, bugungi farovon hayotimizga yetgunimizcha qanchadan - qancha yurdoshlarimiz o`z jonini fido qildi va qilmoqda!Turon-u zaminda ajdodlarimiz o'z davlatlarini barpo etib, o`zlaridan o'chmas iz qoldirdilar. Nafaqat ilm- fan, san'at, madaniyat sohalarida, balki harbiy salohiyatlari bilan ham dunyo xalqlarini lol qoldirgan. Harbiy ishlarda o'ziga xos termonlardan foydalanishgan. Quyda bu terminlar izohi bilan tanishamiz.