RAQAMLI TEXNOLOGIYALARNI TIBBIYOTDAGI O’RNI. - Munojatxon Akbarova Yusubjanovna ,; Nematov Izzatillo ,; Qo’chqarov Nodir , (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya: Sog'liqni saqlash amaliyotiga axborot texnologiyalariningjoriy etilishi shifokorlar va bemorlar o'rtasidagi o'zaro munosabatlarning shakl va usullarini, diagnostika va davolash jarayonlarini, kasalliklarning oldiniolish va sog'lomlashtirish usullarini o'zgartiradi. Keksa va yosh foydalanuvchilar hamda axborot texnologiyalaridan foydalanish imkoniyati va undan foydalanish imkoniyatiga ega bo'lgan jamiyatning boshqa qatlamlari o'rtasida paydo bo'layotgan raqamli tafovutga e'tibor qaratiladi. Raqamli texnologiyalarni qo'llashda mas'uliyatning o'ziga xos xususiyatlari ko'rib chiqiladi.