YOSHLAR O'RTASIDA O'G'IRLIK JINOYATLARINING OLDINI OLISH VA UNGA QARSHI KURASHISH. - Rustamov Roʻziboy Shuhrat oʻgʻli (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya:Yoshlar o‘rtasidagi o‘g‘irlik jinoyati ko‘plab jamiyatlarda, jumladan, O‘zbekistonda ham jiddiy tashvish tug‘dirmoqda. Yoshlar o‘rtasida o‘g‘irlik jinoyatlarining oldini olish va ularga qarshi kurashish ularning ijobiy rivojlanishini ta’minlash, jinoiy xulq-atvorni kamaytirish, xavfsiz jamiyatni shakllantirish uchun muhim ahamiyatga ega. Ushbu maqola O'zbekistonda yoshlar o'rtasida o'g'irlik jinoyatlarini bartaraf etishga qaratilgan strategiya va tashabbuslarni o'rganadi.