JINOYATCHILIKNI OLDINI OLISHDA TASHKILIY FAOLIYATNING AHAMIYATI - Hasanboyev Dostonbek Rustamjon o'g'li (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya: Maqolada yoshlar o‘rtasidagi jinoyatchilikning oldini olish va unga qarshi kurashish chora-tadbirlari tahlil etilgan. Yoshlar jinoyatchiligining xususiyati aniqlanadi, uning sabablari ochib beriladi, unga ta’sir etuvchi misollar keltiriladi. Yoshlar o‘rtasida huquqbuzarliklarning oldini olish yo‘nalishlariga alohida to‘xtalib o‘tildi. Yoshlar jinoyatchiligiga qarshi kurashishning dolzarb muammolari ochib berildi.