IJTIMOIY TARMOQLARNING YOSHLAR ONGIGA SALBIY TA’SIRI VA PSIXOLOGIK YECHIMLAR - Nasriddinova Gulsanam Abdullayevna ,; Niyozova Zarina Otabek qizi , (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Maqolada internetning ijtimoiy tarmoqlarining jamiyatga ta'siri ko‘rib chiqiladi. Ijtimoiy tarmoqlarning jamiyat hayotiga kirib borishi ularning ijtimoiylashuv, yoshlarni tarbiyalashga ta'siri, ularni ijtimoiy-me'yoriy tizimga integratsiyalashuvini nazarda tutadi. Internetga kontseptsiya sifatida qaramlik uch xil ma'noga ega. Maqolada deviant xatti-harakatlarning bir qismi sifatida internetga qaramlikni o‘rganish natijalari keltirilgan. Shuning uchun internetning ijtimoiy tarmoqlarining disfunktsiyasi, ayniqsa, yosh avlodga nisbatan potentsial deviatsiya maydoni sifatida qaralishi mumkin.