O’ZBEKISTONDA RAQAMLI BANKINGNI RIVOJLANTIRISH ISTIQBOLLARI - Xikmetov Nodirbek Ikromovich (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya: Shubhasiz, raqamli iqtisodiyotning samaradorligiga nafaqat axborot texnologiyalarining qamrovi va infratuzilmaning mavjudligi, balki ishbilarmonlik muhiti, inson kapitali va muvaffaqiyatli boshqaruv instrumentlari kabi standart iqtisodiy mezonlar ham ta'sir ko‘rsatadi. Binobarin, iqtisodiy taraqqiyot aynan ularga tayanadi, bu esa ushbu mezonlarning raqamli iqtisodiyot rivojlanishida avvalgiday muhim o‘rin tutishini bildiradi. Raqamli bank - an’anaviy bank xizmatlarini avtomatlashtirishdir. Bu - mijozlarni jalb qilish, rentabellikni oshirish va nazorat qilishning kalitidir. Banklardagi xizmat ko‘rsatish mavjudligini Internet mavjudligi bilan almashtirish va mijozning filialga tashrif buyurish ehtiyojini yo‘q qilish orqali bank faoliyatini yanada takomillashtiradi.