SURUNKALI BUYRAK YETISHMOVCHILIGI FONIDA BIR YOSHLI ОQ ZOTSIZ KALAMUSHLAR O’PKASINING MORFOLOGIK O’ZGARISHLARI - Avezova D.B., (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Rezyume. Turli xil ekologik omillar ta'siri sabab o'pka morfologiyasini o'rganish tibbiyot va biologiyaning turli yo’nalishlari uchun katta qiziqishga sabab bo’ladi. Eksperimentda 12 oylik oq zotsiz kalamushlarda surunkali buyrak yetishmovchiligi fonida o’pkaning yallig’lanishida kalamushlar o'pkasining nafas olish qismida morfologik o'zgarishlarni ta'sirini o'rganish amalga oshirildi.