9 ОYLIK ОQ ZOTSIZ KALAMUSHLAR O’PKASINING SURUNKALI BUYRAK YETISHMOVCHILIGIDAN KEYINGI MORFOLOGIK O’ZGARISHLARI. - Avezova D.B (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Rezyume. Turli xil omillar ta'siri tufayli o'pka morfologiyasini o'rganish tibbiyot va biologiyaning turli yo’nalishlari uchun katta qiziqishga sabab bo’ladi. Eksperimentda 9oylik oq zotsiz kalamushlarda surunkali buyrak yetishmovchiligi modelida o’pkaning yallig’lanishida kalamushlar o'pkasining nafas olish qismida morfologik o'zgarishlarni ta'sirini o'rganish amalga oshirildi.