ALISHER NAVOIY ASARLARINING YOSHLARNI TA'LIM- TARBIYASIDA TUTGAN O'RNI. - Muhammadiyev Nodir Rustamzoda (TADQIQOTLAR.UZ, 2023)
Annotatsiya:Alisher Navoiy ilm o’rganishga intilishni inson kamolotini ta’minlash uchun xizmat qiluvchi eng zarur fazilatlardan biri deb biladi. Ilmni insonni, xalqni nodonlikdan, jaholatdan qutqazuvchi omil sifatida ta’riflaydi. Asarlari mazmunida ilgari surilgan g’oyalar yordamida kishilarni ilmli va ma’rifatli bo’lishga undaydi. Ushbu maqolada Alisher Navoiy asarlarining yoshlarning ta’lim- tarbiyasidagi o'rni haqida ma'lumotlar berilgan.