BIOLOGIK XILMA-XILLIK EKOTIZIMNING MUSTAHKAMLIGINI BUZISHI MUMKIN. - Izzatullayeva Dilfuza Ne’matovna ,; Qoziraximova Nargiza Qodirjonovna , (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya. Biologik xilma-xillik ekologik foydalari uchun nishonlansa-da, ekotizimning barqarorligini paradoksal ravishda buzishi mumkin. Ushbu maqolada bioxilma-xillik va chidamlilik o'rtasidagi murakkab munosabatlar o'rganilib, bioxilma- xillikni yo'qotishning ekotizim barqarorligiga ta'siri yoritilgan. Adabiyotlarni tahlil qilish va empirik dalillar orqali ushbu tadqiqot biologik xilma-xillik ekotizimning barqarorligiga ta'sir qilish mexanizmlarini o'rganadi va uning zararli ta'sirini yumshatish uchun potentsial echimlar haqida tushuncha beradi.