TEMURIYLAR DAVLATI IQTISODIY, SIYOSIY, IJTIMOIY SIYOSATINING AHAMIYATI. - Yusupova Gulchehra Abdurahmonovna (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Amir Temurning hayoti hamda yaratgan davlati haqida batafsil ma’lumotlar berilgan. Amir Temurning shajarasi hamda iqtisodiy,siyosiy,ijtimoiy siyosati keltirilgan. Amir Temurning davlatni boshqarishda kimlarga tayanish, toju taxt egalarining tutumi va vazifalari, vazir va qo‘shin boshliqlarini saylash, sipohlarning maoshi, mamlakatni idora etish tartibi, davlat arboblari va qo‘shin boshliqlarining burchi va vazifalari, amirlar, vazirlar va boshqa mansabdorlarning toju taxt oldida ko‘rsatgan alohida xizmatlarini taqdirlash tartibi va boshqa xususida o‘z tuzuklarida batafsil bayon etilgan. Umuman olganda, Sohibqiron Amir Temur saltanati aniq va puxta ishlangan tizimga muvofiq faoliyat yuritgan.