INKLYUZIV TA’LIMDA RUHIY RIVOJLANISHI SUSTLASHGAN O‘QUVCHILAR BILAN ISHLASHNING PSIXOLOGIK MASALALARI - Arslonova Marxabo G'ulomovna (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya: Maqolada alohida ta’lim ehtiyoji bo‘lgan bolalarni inklyuziv ta’limga jalb qilish jarayoni, ruhiy rivojlanishi sustlashgan o‘quvchilarning ta’limtarbiyasi, o‘quv jarayonining samarali ishlashi uchun maqbul sharoitlarni yaratish yoritib berilgan. Ruhiy rivojlanishi sustlashgan o‘quvchilar bilan ishlashda ota-ona, o‘qituvchi, psixolog, maxsus pedagogning faoliyati haqida yozilgan. Inklyuziv sinf o‘qituvchisi va maxsus o‘qituvchi ruhiy rivojlanishi sustlashgan bolalar bilan ishlash jarayoni haqida tushuncha berilgan.