OʻQUVCHILARNING AXLOQIY TARBIYASINI SHAKLLANTIRISHDAGI MUAMMOLAR VA ULARNING PSIXOLOGIK YECHIMLARI - Bobojonova Shahnoza Abdurahmon qizi (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Axloqiy tarbiya insoniyat taraqqiyotining butun yo‘li davomida qo‘yilgan muammolardan biridir. Har qanday davr ijtimoiy-iqtisodiy va madaniy rivojlanishning o‘ziga xos vazifalariga muvofiq, axloqiy tarbiya va xulq-atvor madaniyatini shakllantirish zarurligini taqozo etadi. Farzandlar ota-onalarining faxri. Ular haqida hamma narsa yoqimli va qimmatlidir. Ammo ular har doim ham bolaning jozibadorligi nafaqat tashqi ko‘rinishida, asosiysi o‘sib borayotgan bolaning o‘zini oilada va jamoat joylarida o‘zini qanday tutishi, uning xulq-atvori - yuz ifodalari, imo-ishoralari haqida har doim ham o‘ylamagan.