TERMINAL HOLATLARDA SHOSHILINCH YORDAM KO‘RSATISHDA FELDSHER TAKTIKASI. - Xo’jamberdiyeva Yulduzxon Ne’matovna (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Homiladorlikda qon kelishi — sabablari, tasnifi, xavfli va xavfsiz holatlar Homiladorlikda qon kelishi — bachadon va farzand dunyoga keltirish bilan bog’liq reproduktiv tizimning boshqa a’zolaridan patologik qon ketishlar guruhi sanaladi. Ular qatoriga bachadondan, tug’ruq jarayonida va undan keyin qon ketishlar kirib, umumiy ravishda barchasi akusherlik qon ketishlar deb nomlanadi. Bunday patologiyalar onalar va perinatal o’lim sabablari ro’yxatida yetakchi o’rinlardan birini egallaydi.