INGLIZ VA O‘ZBEK TILLARIDA MADALLIK KOMPONENTLI PAREMIOLOGIK BIRLIKLAR. - Allamuratova Gulnoza Rustamovna (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya: Ushbu tezisda ingliz va o‘zbek tillarida modallik komponentli maqol va matallarning lingvistik qurilishi o‘rganiladi.Paremiologik birliklarda olingan an'anaviy va madaniy tushunchalar orqali aniqlik, imkoniyat, zarurat va niyat ifodalarini qanday yetkazishni o'rganishga qaratilgan. Ushbu ikki tilda maqollarda modallik qoʻllanilishidagi oʻxshashlik va farqlarni tahlil qilib, tadqiqot ingliz va oʻzbek tillarida soʻzlashuvchilarning eʼtiqod, munosabat va qadriyatlarni matal tili orqali bildirishining nozik usullarini yoritib beradi.