TEZKOR XIZMATLAR TOMONIDAN AMALGA OSHIRILADIGA HUQUQBUZARLIKLAR PROFILAKTIKASI FAOLIYATI - Sadinov Aziz G’olib o’g’li (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Ushbu maqolada ishida huquqbuzarliklar profilaktikasining huquqiy asoslari tushunchasi , tas’nifi(guruhlanishi), uni takomillashtirish faoliyati hamda bu faoliyatda inobatga olinishi zaruz bo’lgan bir qancha holatlar, bu faoliyatni amalga oshirishni talab qiluvchi obektiv hamda subektiv omillar haqida so’z yuritiladi.Shu bilan bir qarorda huquqbuzarliklar profilaktikasining huquqiy asoslarining huquqbuzarliklar profilaktikasi faoliyatidagi o’rni, bu faoliyatni amalga oshiruvchi subyektlar, ularning faoliyatida huquqbuzarliklar profilaktikasining huquqiy asoslarining doirasida amalga oshirilishi huquq hamda majburiyatlarni bajarishda ularning taqsimlanishi taqsimlanish jarayonida yuzaga keluvchi bo’shliqlar ularni bartaraf etish borasidagii mulohazalar , ularning faoliyar samaradorligini oshirish hamda yanada tasirchan mexanizm aylantirish ular faoliyatini muvofiqlashtirishni yanada kuchaytirishga doir masalalar yoritib o’tiladi. .Bundan tashqari bitiruv malakaviy ishida ilg’or xoroijiy davlatlar tajribasini o’rganish orqali ularni milliy mentalitetdan kelib chiqqan holda milliy qonunchilikka tatbiq etish bu jarayonda kelib chiqishi mumkun bo’lgan muammolar hamda ularnin yechimlari bo’yicha fikr yuritiladi.