YUQORI QUVVATLI SINXRON MOTORLARNING ENERGIYA SAMARADORLIGI BO'YICHA TADQIQOTLAR - Maxammadjonov Abdujabbor Odiljon o`g`li (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
ANNOTASIYA Sanoat korxonalarida ishlab chiqarishning texnalogik jarayonida qoʻllanilayotgan turbokompressorlar mexanik yuritmalarining organi sinxron dvigatellar hisoblananadi, shu sababli yuqori kuchlanishli, katta quvvatga ega boʻlgan, sinxron dvigatellarni qoʻzgʻatishda – qoʻzgʻatish (uygʻotish) tokini belgilangan nominal qiymatlarini bir tekis avtomatik boshqarish uslubida muntazam ravishda ushlab turishning samarali yutuqlariga erishinilishi, bunday qurilmalarni ishlash jarayonida yuqori energiya tejamkorlikga erishishga olib keladi, bunday masalalar xozirgi zamon muammolaridan boʻlib, ishlab chiqarishning muhim talabidir