MAVZU: ANTIBIOTIKLAR: ULAR NIMA VA ULARNI QANDAY ISHLATISH KERAK - Davronova Sayyoraxon Isroilovna (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Antibiotiklar to`g`ri ishlatilganda juda foydali va muhim dorilardir. Ular bakteriyalar kelib chiqqan infeksiyalar va kasalliklarga qarshi kurashadi. Mashhur antibiotiklar: penitsillin, tetratsiklin, streptomitsin, levomitsetin va sulfanilamidlardir Turli antibiotiklar har xil yo`llar bilan ma`lum infeksiyalarga qarshi kurashadilar. Barcha antibiotiklarning ishlatilishida o`ziga yarasha xavfi bor, lekin ba`zilari boshqalariga nisbatan xavfliroq. Antibiotiklarni tanlash va ishlatishda juda ehtiyotkor bo`ling.