ADABIYOTDA IBN SINO OBRZANING YARATILISHI СОЗДАНИЕ ИБН СИНА ОБРЗЫ В ЛИТЕРАТУРЕ CREATION OF IBN SINA OBRZA IN LITERATURE - Xayitova Madina Bahodir qizi (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya: mazkur maqolada ilmiy va badiiy asarlarda Ibn Sino obrazning yaratilishiga ta’sir ko‘rsatgan omillar haqida qisqacha so‘z yuritilgan. Bu jarayonda olimning tibbiyot, falsafa, adabiyot va boshqa fan tarmqlariga bag‘ishlangan asarlaridan kelib chiqqan holda, shu bilan bir qatorda tarixiy haqiqat va badiiy to‘qima asosida mualliflarning ijodiy niyati kelib chiqqan holda mazkur obrazga turlicha yondashilganligiga guvoh bo‘lamiz.