MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALAR UCHUN TARIXIY OBIDALAR BOYLIGINI OCHIB BERISH VA ERTA TAʼLIMDA TARIXGA BIR UMRLIK ISHTIYOQNI TARBIYALASH - Mutalova Feruza Baxit qizi; Nuriddinova Alina Muxtarovna; Nafasov Arslon Komilovich (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Ushbu keng qamrovli tadqiqot maktabgacha yoshdagi bolalarni tarixiy obidalar bilan tanishtirishning chuqur ahamiyatini ochib beradi, ularning qiziqish, hamdardlik va asosli tarixiy tushunishni rivojlantirishdagi o'zgartirish imkoniyatlarini ta'kidlaydi. Yosh o'quvchilarni o'tmishning aniq qoldiqlari bilan, masalan, hissiy izlanishlar, hikoyalar va xayoliy o'yinlar bilan yoshiga mos tajribalarga singdirish orqali o'qituvchilar yosh o'quvchilarda qiziqish uchqunlarini yoqib, tarix va madaniy merosga chuqur hurmatni rivojlantirishi mumkin. erta yosh. Ushbu kengaytirilgan maqola tarixiy yodgorliklarni erta bolalik davridagi ta'limga integratsiyalashning ko'p qirrali afzalliklarini chuqurroq o'rganadi, samarali o'qitish strategiyalari va maktabgacha yoshdagi bolalarni mazmunli tarixiy tadqiqotlarga jalb qilish uchun amaliy yondashuvlar haqida tushuncha beradi.