O‘ZBEK TARIXINING OCHILISHI: MAKTABGACHA TA’LIM MUASSASALARI TADQIQOTCHILARI UCHUN KASHFIYOTLAR SAYOHATI - Tortbayeva Aqerke Arman qizi; Jaldibayeva Janna Sagindik qizi; Ibadullayeva Asem Baydulla qizi; Nafasov Arslon Komilovich (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Ushbu keng qamrovli izlanish maktabgacha yoshdagi bolalarni o'zbek tarixi bilan tanishtirish, ularni o'zbek madaniyati va merosining jonli gobelenlari orqali immersiv odisseyga taklif qilishdek o'zgaruvchan sayohatni qamrab oladi. Pedagoglar Alisher Navoiy, Amir Temur, Bobur kabi betakror siymolar hayotini chuqurroq o‘rganish orqali yosh o‘quvchilarda hayrat, qiziquvchanlik va iftixor tuyg‘ularini uyg‘otishi, tarix va madaniy o‘ziga xoslikni yoshligidanoq umrboqiy qadrlashni tarbiyalashi mumkin.