MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALARNI AMIR TEMUR SIYMOSI BILAN TANISHTIRISH VA UNING ERTA BOLALIK TA’LIMIDAGI TA’SIRI: KENG QAMROVLI IZLANISH - Esimova Baljan Riskeldi qizi; Joldasova Ayman Quralbay qizi; Dauletiyarova Aqmaral Axmedovna; Nafasov Arslon Komilovich (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Erta bolalik davridagi ta'lim yosh o'quvchilarning kognitiv, ijtimoiy-emotsional va madaniy rivojlanishi uchun asos bo'lib xizmat qiladi. Ushbu muhim bosqichda o'qituvchilar nafaqat qiziqish va tanqidiy fikrlashni uyg'otadigan, balki maktabgacha yoshdagi bolalarda madaniy xilma-xillikni chuqur qadrlashni rivojlantiradigan boyituvchi tajribalarni yaratishda muhim ta'sir ko'rsatadi. Ushbu ko'p qirrali ta'lim maqsadlariga erishishning samarali pedagogik strategiyalaridan biri bu erta yoshdagi o'quv dasturlariga muhim tarixiy shaxslarni kiritishdir. Tarixiy nuroniylar qatorida Temur nomi bilan ham tanilgan Amir Temur Markaziy Osiyo tarixi va madaniyati yilnomalarida o‘chmas iz qoldirgani uchun maktabgacha ta’lim uchun qiziqarli mavzu sifatida namoyon bo‘ladi.