MAKTABGACHA YOSHIDAGI BOLALARNI O‘ZBEK MILLIY URF- ODATLARI BILAN TANISHTIRISH: MADANIY IZLANISH - Sholpanova Aygerim Marxabayevna ,; Turtbayeva Meyrgul Abdumalikovna ,; Tulegenova Zeyne Serikbayevna ,; Nafasov Arslon Komilovich , (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Erta bolalik madaniy rivojlanishning muhim davri bo'lib, yosh bolalarni ularning madaniy merosi bilan tanishtirishni talab qiladi. Ushbu tadqiqotda bog‘cha yoshidagi bolalarda o‘zbek milliy urf-odatlari bilan tanishtirish samaradorligini chuqur o‘rganish, erta yoshdanoq madaniy o‘zlikni anglash va qadrlash tuyg‘ularini shakllantirishga qaratilgan. Tajribali ta'lim va interfaol faoliyatni uyg'unlashtirgan ko'p qirrali yondashuv orqali ushbu tadqiqot yosh o'quvchilarning kognitiv, ijtimoiy-emotsional va madaniy ongiga madaniy singdirishning keng qamrovli ta'sirini o'rganadi.