O‘ZBEKISTON TARIXIY MADANIY MEROSINI O‘RGANISH: ERTA TA’LIMNI SHE’R VA DOSTONLAR ORQALI BOYITISH - Darxanova Baljan Talgʻat qizi ,; Nazarbekova Sapargul Muxtor qizi ,; Kamalbekova Jasmina Muxammadali qizi ,; Nafasov Arslon Komilovich , (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Ushbu keng qamrovli ilmiy izlanish maktabgacha yoshdagi bolalarni O‘zbekistonning ko‘p qirrali tarixi va madaniy boyligi bilan tanishtirish uchun she’r va dostonlarni pedagogik vosita sifatida qo‘llash samaradorligini sinchkovlik bilan o‘rganib, ta’lim manzarasini chuqur o‘rganadi. An'anaviy adabiy shakllarni interfaol ta'lim metodologiyalari bilan uzluksiz integratsiyalash orqali o'qituvchilar bolaning ta'lim sayohatining boshidanoq madaniy xabardorlik va qadrlashni singdirishni maqsad qiladi. Muhim she’rlar va dostonlarni sinchkovlik bilan tahlil qilish hamda innovatsion ta’lim yondashuvlari orqali ushbu tadqiqot maktabgacha yoshdagi bolalarda O‘zbekistonning turli madaniy merosi haqidagi tushunchalarini oshirishga, hamdardlik va madaniyatlararo hurmatni rivojlantirishga qaratilgan.