MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALARNI O‘ZBEKISTON TARIXI BILAN TANISHTIRISH: FILM VA MULTFILMLARDAN TA’LIM VOSITASI SIFATIDA FOYDALANISH - Abdiyeva Jaysan Baqitjan qizi ,; Qojakulova Suluvxon Begali qizi ,; Tayrova Aziza Achilovna ,; Nafasov Arslon Komilovich , (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Ushbu keng qamrovli tadqiqot maktabgacha yoshdagi bolalarni O‘zbekistonning boy tarixi va madaniy merosi bilan tanishtirish uchun ta’lim vositasi sifatida filmlar va multfilmlar integratsiyasiga e’tibor qaratib, erta yoshdagi bolalar ta’limining innovatsion metodologiyalarini o‘rganadi. Pedagogik strategiyalar va interfaol ta’lim faoliyatini keng tahlil qilish orqali o‘qituvchilar yoshligidanoq O‘zbekistonning rang-barang o‘tmishini chuqur anglash va qadrlashni tarbiyalashni maqsad qilganlar. Keng ko'lamdagi ilmiy adabiyotlar va ta'lim resurslariga tayangan holda, ushbu tadqiqot maktabgacha yoshdagi bolalar o'rtasida madaniy xabardorlikni oshirish va global fuqarolikni rivojlantirish uchun vizual vositalardan samarali foydalanish bo'yicha qimmatli tushunchalarni beradi.