MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALARGA O‘ZBEKISTONNING TARIXIY BAYRAMLARINI O‘RGATISHNING KOMPLEKS YONDASHUVLARI - Tursinbekova Aziza Saidkarim qizi; Kolbayeva Malika Berdiyar qizi; Makkamova Aydana Nurlan qizi; Nafasov Arslon Komilovich (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
ANNOTASIYA Ushbu ilmiy maqolada maktabgacha yoshdagi bolalarga O‘zbekistonning boy tarixiy bayramlarini samarali targ‘ib qilish bo‘yicha keng qamrovli strategiyalar yoritilgan. Madaniy ta’limning yoshlar ongini shakllantirishdagi muhim rolini anglagan holda, o‘qituvchilar bolalarni O‘zbekistonning rang-barang merosini o‘rganishga jalb qilish uchun innovatsion metodologiyalarni o‘rganmoqda. Amaliy mashg'ulotlar, jozibali hikoyalar va interfaol ta'lim tajribalarining sintezi orqali o'qituvchilar shakllanish yillaridan chuqur madaniy g'urur va tushunish tuyg'usini rivojlantirishga intilishadi.