LOGISTIKANI QISHLOQ XO'JALIGIDAGI O'RNI - Ashurmetova Nigora Ozodbekovna ,; Muhammadaminov Sarvar Nodirbek o'g'li. , (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Anotatsiya: Maqolada logistikaning iqtisodiy mohiyati, uni minqa iqtisodiy salohiyatining oshirishdagi o'rni haqida fikir yuritildi, foy ko'lami va qo'shimcha qiymatini oshirishdagi o'rni o'rganildi. Logistika xizmatlarining o'ziga xos xususiyatlarga xaqida fikir yuritildi. Transport xizmati, saqlash, qadoqlash, hujjatlashtirish va boshqa vositachilik munosabatlari va harakatlarining samaradorlik ko'rsatgichlariga tasiri tahlil etildi. Korxona raqobatbardoshligini shakllantirishga logistikaning ta'sir o'rganildi.