OLTI YOSHGACHA BO`LGAN BOLALARDA UMUMIY QON TAHLILIDAGI O`ZGARISHLAR TAHLILI - Berdiyarova Shohida Shukurullayevna ,; Ahadova Mahliyo Muxtor qizi ,; Rahmatov Jumanazar Abdurashid o`g`li , (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya: Umumiy qon tahlili — qonning fizik va kimyoviy xossalari haqida ma’lumot olish uchun foydalaniladigan laboratoriya tekshiruvi. Qonni tekshirish odatda qo’lning barmog’idan yoki quloqdan olingan kapillyar qon namunasi bo’yicha amalga oshiriladi. Ba’zi hollarda, suyak iligi qon hujayralari ham tekshirilishi mumkin. Hozirda yuzlab gematologik testlar va muolajalar ishlab chiqilgan va avtomatizatorlar yordamida bir xil qon misolida bir vaqtning o’zida turli qon tekshiruvlarini o’tkazish mumkin. Umumiy qon tahliliga kiruvchi barcha parametrlar davolovchi shifokorga ko`plab ma`lumotlar berdi.