БИР ЎЗГАРУВЧИЛИ ФУНКЦИЯНИНГ ДИФФЕРЕНЦИАЛ ВА ИНТЕГРАЛ ҲИСОБИ - Настинов Садриддин Тожиддин ўғли (TADQIQOTLAR.UZ, 2023)
Аннотация. Maple да лимит, ҳосила, интеграл ва яна баъзи амалларни бажариш учун икки хил команда мавжуд: бирида команда дарҳол бажарилади ва экранга натижа чиқарилади, иккинчисида эса амал бажарилмайди ва экранга команданинг ўзи чиқарилади, бу Maple ёрдамида ўқувчига ўқиши учун қулай ҳужжат яратиш имкониятини беради ва уни бажарилиши кечиктирилган команда ёки инерт команда дейилади. Иккала команда бир хил ёзилади, фақатгина инерт команда бош ҳарф билан ёзилади.