O‘QUVCHILARNI BARKAMOL SHAXS SIFATIDA SHAKLLANTIRISHDA PSIXOLOGNING O‘RNI - Mirzaolimova Saida Mirzavali qizi , (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Insonning barkamol shaxs sifatida shakllanishi uchun nasl-irsiyat (inson – biologik mavjudot sifatida), ijtimoiy muhit (ijtimoiy-iqtisodiy hayot) hamda maqsadga muvofiq tashkil etilgan tarbiya va uning faoliyati kabilar ta’sir etadi. Shuning uchun ham pedagogik ta’lim jarayonida talaba-yoshlarning shaxs sifatida rivojlanishi, ularning har tomonlama kamolga yetishi qonuniyatlari, shaxs kamolotiga ta’sir etuvchi omillar o‘rganiladi.