XALQARO MOLIYA MUNOSABATLARINI RIVOJLANTIRISHDA RAQAMLI TEXNOLOGIYALARNI JORIY ETISH IMKONIYATLARI - Allanazarov Orif Abdimumin o’g’li (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya. Globallashuv davrida raqobatning tobora o‘sib borayotgan muammolarini inobotga olgan holda, iqtisodiyotning maqsadga muvofiqligi va boyligi uchun innovasiya juda muhimdir. Bu borada rivojlangan davlatlarda innovasiya mamlakat iqtisodiy rivojlanishining asosiy ustunidir va uni hukumat siyosatinigg eng muhim masalalaridan bir sifatida qarab kelmoqda. Ushbu maqolada moliya tizimida raqamli texnologiyalarni joriy etish yo’llari hamda bu boradagi rivojlangan mamlakatlar tajribasiga oid masalalar tahlil qilingan.