UZLUKSIZ KASBIY RIVOJLANISHGA MOTIVATSION TAYYORLIK - Oqilova Kamola Sadullayevna (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Yangi O‘zbekistonning mustahkam poydevori ta’lim tashkilotlarida yaratilishini Prezidentimiz Sh. Mirziyoyev “Yangi O‘zbekistonning ostonasi maktabdan boshlanishi”ga urg‘u berish orqali ta’kidladi. Shunga muvofiq bugungi kunga kelib ta’lim maqsadlari tadrijiy rivojlanib, taraqqiyot tomon bormoqda. Bunday rivojlanishning jadal borishida esa o‘qituvchi bosh omil hisoblanadi. O‘qituvchilarning shaxsiy-kasbiy kompetentligini rivojlantirish yo‘nalishlarida tashkil etiladigan innovatsion jarayonlarni samarali boshqarish, mazkur jarayonga ularning qiziqishlarini oshirish hamda ko‘zlangan natijalarga erishishda dialektiklik, davriylik, asoslanganlik darajasi, ixtiloflilik, ahamiyatlilik, tavakkalchilik, rahbarlik uslublarini tavsiflash qobiliyati, vaziyatga aloqadorlik, tarkibiy tuzilishga egaligi, innovatsion harakatlar strategiyasini shakllantirish imkoniyati, liderlik, ijtimoiy mo‘ljallanganlik, ta’limni metodik jihatdan tabaqalashtirish qobiliyati, innovatsiyalarning subyekt tomonidan qabul qilishlik, moslashuvchanlik, mas’uliyat, uzluksiz va mustaqil bilim olishini ifodalovchi motivatsion tayyorlik kompetentligiga ega bo‘lish majburiyatini belgilaydi.